Outreach Spanje

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hier zijn we aan  het zingen voor de Outdoor markt in Benidorm samen met de mensen van de Engelse kerk.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hier staan we op de tweedehands markt in Spanje met het evangelie

Sinds maart 2015 hebben wij een prachtige open deur in Spanje, Benidorm. De eerste keer dat we er heen gingen hebben we contact gelegd met de English Church, een kleine gemeente van mensen die visie hebben voor Benidorm. Benidorm is een gebied waar veel toeristen komen. Vooral veel Nederlanders en Engelsen. Sommige wonen daar en andere komen daar alleen voor de winterperiode.

Het is mooi om deze mensen te vertellen over de Heere Jezus en hen uit te nodigen voor de diensten. We zoeken vaak markten op om mensen te ontmoeten. Ook gaan we regelmatig zingen op het strand of op een andere plek waar mensen langs komen. Dit doen we dan in samenwerking met deze gemeente. We delen dan traktaten uit, spreken mensen aan en nodigen hen uit voor de diensten, Bijbelstudies en bijeenkomsten.

Er zijn ook veel dak- en thuislozen. Mensen die hun heil dachten te vinden in Spanje, maar aan de drank zijn geraakt. Een keer in de week gaan we bij deze mensen langs om Paëlla, een echte Spaanse maaltijd, aan te bieden.

De Engelse kerk heeft ook een kraampje op een tweedehands markt waar ze kleding en oude spullen verkopen. Een ander gedeelte van de kraam is bestemd voor evangelisatiespullen die mensen gratis mee kunnen nemen. Hiermee proberen we met mensen in gesprek te komen. Het mooie is dat mensen weten dat deze kraam er is en dat er op deze manier relatie wordt gelegd met mensen.

Ook hebben we inmiddels contact gekregen met een voorganger van de Spaanse Kerk. De visie is dat gemeenten met elkaar samen gaan werken. De Engelse en Spaanse voorganger bidden al regelmatig samen met elkaar. We hopen en bidden dat zich dit uit gaat breiden met meer gemeenten.

De Spaanse bevolking is overwegend katholiek. We willen hen aanmoedigen om de bijbel te gaan lezen en delen kaartjes uit waarop staat: “Jezus antwoordde: Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Als iemand niet geboren wordt uit water en Geest, kan hij het Koninkrijk van God niet binnengaan”. Juist omdat deze mensen vaak niet bekend zijn met de wedergeboorte. Mooi om te zien dat ze deze kaartjes vaak bewaren. Kortom er is genoeg werk te doen en we zijn blij dat we deze open deur hebben gekregen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES